Sofraların gözdesi: Hasanpaşa köfte ile lezzet şöleni – Son Dakika Gurme Haberleri

Pürüzsüz patates püresi ve Cherdar peyniri serpilmiş Cherdar peyniri ile fırında mükemmel bir uyum yakalayan Hasanpaşa Köfte için bu tarif hem göze hem de mideye hitap ediyor. Özel günler, davet masaları ve aile yemekleri için ideal olan Hasanpaşa Köfte, mutfakta yerini almaya hazır.

Malzeme

Köfte için:

500 g dana eti et eti

1 yumurta

1 soğan parçası (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı kadırga unu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Püre için:

4 orta patates

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım bardak süt

Tuz

Sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bardak sıcak su

BUGUN İÇİN:

Rendelenmiş keddar peyniri

Yapı

Rendelenmiş soğanları, yumurtaları, ekmek kırıntılarını ve kıyılmış ve depolanmış ete baharatları ekleyin. Orta boy yuvarlak köfte oluşturun ve merkeze hafifçe koyun.

Patatesleri kaynatın ve ezin. Pürüzsüz bir kıvam ekleyerek tereyağı, süt ve tuz ekleyin.

Köfteleri tepsiye genişletilmiş kağıtla yerleştirin. Fırında yaklaşık 15 dakika boyunca 180 derecede pişirin.

Köftelerin ortasındaki çukurlardaki patates püresini doldurun.

Domates salçasını sıcak suyla açın, köfte üzerinde yürüyün.

Cherdar peyniri serpin. Peynirler eriyene ve hafifçe altın olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir